nlc.hu
Család

Zacher Gábor a poszt-covid szindrómáról

Zacher Gábor: A poszt-covidos betegekkel kell majd foglalkozni az elkövetkező években

Szó esett arról is, miért nem csökken jelentősen a halálozások száma.
Zacher Gábor: A poszt-covidos betegekkel kell majd foglalkozni az elkövetkező években

A székesfehérvári megyei kórház igazgatója, Bucsi László a minisztériumi kérés ellenére nyilatkozott arról, milyen súlyos a helyzet az intézményében, és konkrét számokról is beszélt az ATV-nek: „Nálunk az intenzív osztályon, aki gépre kerül, 84 százaléka nem jön le a gépről, meghal. Százból 84 ember meghal” – mondta Bucsi, aki szerint más régiókban ez az arány még ennél is rosszabb.

Az ATV több kórházat is megkeresett, de nem kívántak nyilatkozni. Egyedül Zacher Gábor, a hatvani kórház Covid-osztályának leterheltségéről beszélt, ami szerinte nemsokára kicsit enyhül: „Ám most a halálesetek száma nem csökkent. Most elsősorban azokat veszítik el, akikért több hete küzdenek. Ráadásul a Covid-osztályokon megjelentek a poszt-covidosok.”

A poszt-covid szindrómában szenvedőkről Zacher azt mondta, hogy „a betegségen átesett különböző testi és pszichés problémái azok az elkövetkezendő egy-két három évben azért még kísérteni fogják a járvány emlékét” és a jövőben Covid-rehabilitációs központok létrehozására lesz szükség.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Olvass a poszt-covid szindrómáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top