Operatív törzs: megvan a 4,5 millió beoltott

Á.K. | 2021. Május 14.
Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatójából az is kiderült, hogy most lehet utoljára időpontot foglalni Szputnyikra, mert az oroszok már a szerződésben vállalt összes vakcinát leszállították, így később már nem lesz több.

A 30 évesnél idősebb regisztráltak 85 százaléka már megkapta legalább az első oltását nálunk, miközben más európai országokban még a 60 év felettieket oltják – hangzott el az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján, ahol azt is elmondták, hogy már túl vagyunk a 4,5 millió beoltotton – foglalta össze a Telex. Orbán Viktor reggel a rádióban még 4 millió 483 ezer beoltottról beszélt, ezt sikerült gyorsan átlépni.

Részlet a kormány oltási programot ünneplő videójából

György István államtitkár elmondta, hogy 144 ezer ember számára megnyitották a Pfizerrel oltás lehetőségét is, akik erről sms-ben kaptak értesítést. Ha nem fogy el minden időpont, újabb kör kaphat lehetőséget sms-ben. Moderna vakcinából 30 ezer első körös oltás áll rendelkezésre, ezt kismamák is megkaphatják, Janssen vakcinával pedig vidéki településeken, oltóbuszokon oltanak. A jövő héten 50 ezer Janssen vakcinát kapnak a háziorvosok is. Elhangzott az is, hogy mostanáig 5 millióan regisztráltak oltásra: megkérték azokat, akik közülük eddig nem vették fel az oltást, mielőbb tegyék meg ezt. Müller Cecília hozzátette, hogy országos szinten a szennyvízben csökken vagy stagnál a koronavírus örökítőanyaga, de Pécsett és Szekszárdon kicsit növekszik. Az országos tisztifőorvos azt is elmondta, hogy országos szinten ismét újraindultak a népegészségügyi szűrővizsgálatok.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Exit mobile version