nlc.hu
Egészség

Kolozsváron stadionból öntik a Pfizert

A hétvégén bárki kaphat Pfizert Kolozsváron, aki odamegy a stadionhoz

Péntek délutántól hétfő reggelig tart a nagy Pfizer akció a BT Aréna stadionnál a román nagyvárosban.

A Pfizer oltásmaratonra nem szükséges regisztrálni, bárki megkaphatja a védőoltást, aki odamegy a BT Aréna stadion felőli főbejáratához. Ehhez az oltakozni akaróknak elég csak egy személyi igazolványt magukkal vinniük – írja a 444 a Transindex beszámolójára hivatkozva.

Kolozsvár szép, és Pfizert is könnyű kapni (fotó: Pixabay)

Kolozsvár szép, és Pfizert is könnyű kapni (Fotó: Pixabay)

Az oltásmaratont a terv szerint három hét múlva megismétlik, hogy az emberek a második oltásukat is megkaphassák. Romániában egy hete nagyot változott az oltási terv, ugyanis már bárki előjegyzés nélkül igényelheti – és azt egy-két napon belül meg is kaphatja – az ország bármely oltópontján. Eddig az ország lakosságának 23,5 százaléka kapta meg legalább az első vakcináját, 16,3 százalék pedig már túl van mindkét védőoltáson. Az országban szombattól megszűnik a járvány miatt bevezetett éjszakai kijárási tilalom és az üzletek nyitvatartásának korlátozása, a kültéri maszkviselésre pedig csak zsúfolt helyeken lesz szükség, júniustól pedig maszk nélkül lehet majd sütkérezni. Pedig a szomszédos országban már a vírus indiai változata is feltűnt.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top