nlc.hu
Trend

Maszk nélkül várják a nyaralókat a román tengerparti üdülőhelyek

Ezen a tengerparton már június elsejétől lehet maszk nélkül sütkérezni

Romániában a nyár folyamán várhatóan kétszer is lazítanak a járványvédelmi szabályokon.

Június elsejétől maszk nélkül lehet napozni a román tengerparti strandokon – írja a Maszol.ro, Florin Cîțu román miniszterelnök mai bejelentésére hivatkozva. 

A kormányfő Konstancába utazott, hogy a tengerparti hotelek fenntartóival egyeztessen az idei turistaszezonról. A megbeszélést követően azt is bejelentette, hogy a nyár folyamán június elsején és augusztus elsején is lazítanak a járványvédelmi szabályokon.

A június eleji enyhítést követően a turistáknak nem kell majd maszkot hordania a tengerparti strandokon, feltéve, hogy a napágyak és törölközők között megfelelő távolságot hagynak, ezt a szállodák üzemeltetői megígérték a kormányfőnek. A nyár első hónapjától kezdve teljes kapacitással üzemelhetnek a szállodák és az éttermek, de csak azok, amelyek vállalják, hogy csak beoltott, védett vendégeket fogadnak és ahol a dolgozók is teljesen be vannak oltva. Romániában a személyi szám alapján tudják ellenőrizni, hogy ki kapta már meg mindkét koronavírus elleni vakcina-adagját. 

Júniustól nem kell majd maszk a román tengerparti strandokra

A romániai Vama Velche tengerparti üdülőhely a Fekete-tenger partján (Fotó: Getty Images)

Az augusztusi lazítás értelmében újra lehet majd tömegrendezvényeket, fesztiválokat rendezni. Ennek értelmében lehetővé válna a NeverSea fesztivál, illetve a kolozsvári Untold fesztivál megtartása is. 

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top