nlc.hu
Trend

Rusvai Miklós a védettségi igazolványról

Rusvai szerint nem megkülönböztetés a védettségi igazolvány, mert az sem vezethet autót, akinek nincs jogosítványa

Rusvai Miklós szerint rendben van, hogy a védettségi igazolvánnyal plusz jogok járnak.

Rusvai Miklós virológus volt a Reggeli vendége, ahol Lakatos Márk műsorvezető többek között arról is kérdezte, hogy szerinte a védettségi igazolvánnyal járó plusz jogok nem egy bújtatott kötelezővé tételt jelentenek-e.

Rusvai Miklós a védettségi igazolvánnyal járó plusz jogokról

Rusvai Miklós virológus a Jövő Tv vendégeként (Forrás: YouTube)

Rusvai erre kifejtette, hogy az sem megkülönböztetés, hogy nem vezethet autót, ha nincs, vagy lejárt a jogosítványa – idézi a virológust a 24.hu.

„Ha lejűrt az autóm műszakija, akkor nem közlekedhetek vele. Ha nem vagyok beoltva, nem mehetek vendéglőbe. Ez ugyanaz a jogkorlátozás” – véli a virológus.

Emellett arról is beszélt, hogy június közepén levehetjük a maszkot, nyáron gondtalanul tölthetjük az időt, de ehhez több oltást kell beadni, az 5 milliót kellene elérni júniusra.

Hozzátette, hogy a negyedik hullámot akkor lehet szerinte elkerülni, ha őszre a gyerekeket is be tudják oltani, és így 8 millió beoltott magyar lehetne.

Rusvai Miklós arról is beszélt, hogy reméli, mindenki beoltatja magát a második dózissal is, mert csak így alakul ki hosszabb és hatékonyabb immunitás. Aki csak egy oltást vesz fel, annak őszre elmúlhat az immunitása szerinte.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top