nlc.hu
Otthon

Kiderült, mikortól indulhat újra a turizmus Olaszországban

Olaszországba május közepétől térhetnek vissza a turisták

Az olasz miniszterelnök szerint itt az ideje lefoglalni az olaszországi nyaralásokat.

Május közepétől indulhat újra a turizmus Olaszországban – írja a Telex, Mario Draghi olasz miniszterelnök keddi bejelentésére hivatkozva.

A lap információi szerint az olaszok egyelőre az Európai Unió védettségi dokumentumának bevezetését várják, amely június közepén léphet életbe, de már most van egy olyan, úgynevezett zöldkártya, amely lehetővé teszi a régiók közötti utazást. Ezzel a kártyával az olaszok mellett a más országból érkező turisták is szabadon mozoghatnak majd az országban, karanténkötelezettség nélkül. Draghi szerint május közepétől a turisták is igényelhetnek ilyen dokumentumot. 

„Tehát itt az ideje, hogy lefoglaljuk az olaszországi nyaralásunkat” – tette hozzá az olasz kormányfő.

Már májustól várja a turistákat Olaszország

Olaszországban a legtöbb helyen feloldják a korlátozásokat, de egyelőre marad a kijárási tilalom (Fotó: Getty Images)

A Telex adatai szerint Olaszországban a lakosság 24,5 százaléka kapta már meg legalább az első oltását, ez mintegy 14,7 millió embert jelent. Az ország több régiójában enyhítették a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, kizárólag az Aosta-völgy (Valle d’Aosta) nevű tartomány van zárlat alatt. 

Mario Draghi felhívta a figyelmet, hogy a lazítások ellenére júniusig biztosan fennmarad a kijárási korlátozás Olaszországban.

Még több utazás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top