nlc.hu
Szabadidő

Nyaralási tervek

Már rengetegen tudják, hol nyaralnak idén nyáron

Napról-napra nő a nyaralásukat előre lefoglalók száma, úgy tűnik, idén többen mennek el pihenni, mint tavaly.

 

Bátrabban foglalunk nyaralást idén nyárra – derül ki az Ipsos és a Szállás.hu reprezentatív felméréséből. Míg tavaly a lakosság közel fele jutott el nyaralni a pandémia két hulláma között, az idei nyár már most kedvezőbbnek tűnik a hazai turisztikai szereplők számára.

Oltások rendben vannak, kutyaútlevél megvan?

Oltások rendben vannak, kutyaútlevél megvan?

Trepess Beatrix, a Szállás.hu közösségi média és PR-menedzsere szerint a lazító bejelentések hatása egyértelműen látszik a foglalási számokban is, napról-napra gyarapodnak a nyári előfoglalások.

Az átlagos foglalási ár éjszakánként és személyenként 9070 forint, az átlagos foglalási érték 118 700 forint. Bár a kutatásban résztvevők többsége maximum 100 ezer forint körüli szállásköltséggel tervez, a teljes nyaralásra többet költenének, maximum 300 ezer forinttal kalkulálnak. Az átlagos foglalás 4 éjszakára szól idén, míg tavaly 2-3 éj volt, a Szállás.hu foglalási adatai alapján az átlagos vendéglétszám foglalásonként 3-4 fő.
    
A kutatás szerint 10-ből 8 nyaralást tervező nem hotelben tölti majd nyaralását: az idei nyári foglalások 33 százaléka apartmanba szól, míg hotelbe 25 százalék.

Az Ipsos felmérése szerint a legkedveltebb belföldi úti cél a Balaton és környéke, ahová a nyaralók több mint fele utazna idén. Ezen belül kifejezetten Siófokra 10-12 százalékuk menne üdülni. Megnőtt Hévíz népszerűsége (7 százalék) április elejére, emellett pedig továbbra is vonzó Eger, Hajdúszoboszló és Lillafüred-Szilvásvárad is.

Külföldre tízből 2 fő tervez menni idén nyáron – derül ki a felmérésből. 

nlc.nyaralás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top