nlc.hu
Szabadidő

Drágulhat a nyaralás

Drágább lehet az idei nyaralás a népszerű helyeken

A frekventált nyaralóhelyeken valószínűleg árakat fognak emelni az idei nyáron.
Balatoni nyaralás

Egy felmérés szerint egyre bizakodóbbak a magyarok, hogy idén is tudnak nyaralni belföldön, de a gazdasági nehézségek miatt várhatóan kevesebben tudnak majd elutazni pihenni, mint korábban – mondta az ATV-ben Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró.

Szerinte a frekventált helyek valószínűleg árakat fognak emelni, de olyan is lesz, ami szinten marad vagy olcsóbban lehet ott tölteni a pihenőnapokat.

A külföldi nyaralás sem lesz lehetetlen, hiszen sok olyan ország van, amelyeknek a GDP szempontjából fontos a turizmus, ezek az országok biztosan nyitni fognak. Ilyen például Egyiptom, Görögország, Horvátország. Görögországba például védettségi igazolvánnyal vagy negatív PCR-teszttel be lehet lépni, a 10 éven aluliaknak viszont még erre sincs szükségük.

A szakújságíró arra számít, elindulnak a repülőjáratok is, de felerősödik majd az autós turizmus, a nyaralni vágyók közelebbi úti célokat fognak választani, és rövidebb időre. Szerinte július-augusztusban már lehet utazni.

(Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán)

Nyaralás 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top