nlc.hu
Szabadidő

Így változnak a görögországi beutazási szabályok

Görögország már a jövő héttől tárt karokkal várja a beoltott magyarokat

A jövő héttől nem kell karanténba vonulniuk a Görögországba utazó beoltott uniós állampolgároknak.
Strand Görögországban

Görögország azt tervezi, hogy a jövő héttől feloldja a karanténkötelezettséget az Európai Unióból, így Magyarországról beutazók számára, ha be vannak oltva vagy negatív teszttel rendelkeznek – írja a Reuters.

A hírügynökségnek a turisztikai minisztérium egy neve elhallgatását kérő magas rangú tisztviselője beszélt a tervekről. Azt is elmondta, hogy az uniós állampolgárokon kívül az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Szerbiából, Izraelből és az Egyesült Arab Emírségekből érkező utasokra is az új szabályok lesznek majd érvényesek.

A beutazó turistáknak igazolniuk kell, hogy mindkét oltást megkapták, ha pedig negatív teszttel érkeznek, az nem lehet 72 óránál régebbi.

Görögország a múlt hónapban elsőként az izraeliek számára engedte el az egyhetes kötelező karantént. Az országban lévő korlátozások a turistákra azonban ugyanúgy vonatkoznak. A turisták Athén, Thessaloniki, Heraklion, Chania, Rodosz, Kos, Míkonosz, Santorini és Korfu repülőterein léphetnek majd be az országba, valamint két meghatározott határátkelőhelyen.

Görögország május 14-re a teljes nyitást tűzte ki célul.

(Kiemelt kép: Pixabay/Manfred Richter)

Nyaralás 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top