Szabadidő

Mégsem kell negatív teszt a görögországi nyaraláshoz

A Görögországba beutazó turistáktól nem kérnek negatív koronavírustesztet, de szükség esetén tesztelhetik az országba érkező vendégeket.
Karanténba zárták egy Görögországba tartó repülő összes utasát a koronavírus miat

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem kell majd negatív koronavírusteszt ahhoz, hogy valaki beutazhasson Görögországba. Erről Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök beszélt, amikor ismertette a kormány elképzeléseit a turizmus fellendítéséről.

Július 1-jétől újra fogadnak külföldi repülőjáratokat az ország népszerű turisztikai helyszínein, Athénba pedig már június 15-től lehet repülni. Nem köteleznek senkit 14 napos karanténra, miután belépett az országba – írja a Reuters.

Bizonyos esetekben azonban tesztelhetik a turistákat, és a vendégeket kötelezik a járványügyi szabályok betartására. „De ez nem fogja beárnyékolni a fényes napunkat” – utalt a kormányfő arra, hogy milyen fontos Görögország számára a turizmus.

Az egész évben nyitva tartó szállodák június 1-jén, a szezonális hotelek június 15-én nyithatnak. A turisztikai szektort azzal is segítik, hogy 24 százalékról 13-ra csökkentik a kávé, a nem alkoholos italok és a menetjegyek áfáját.

További hírek a járvány utáni nyaralásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top