Utazás

Plexiüveggel választják el a napozóágyakat Szantorini partján

Nem szép, de praktikus a buszmegállószerű böszmeség. Az ötletgazdának sem tetszik, de ha ettől visszajönnek a turisták, megbékél vele.
Napozóágyak a görögországi Szantorini partján

Kissé bizarr, de működőképes ötlettel állt elő egy Szantorinin dolgozó bártulajdonos. Charlie Chahini fogta magát, és beborította plexiüveggel a bárjához tartozó tengerparton található napozóágyakat, egy ilyen tákolmányba két-két ágy jut – szúrta ki a hvg.hu. A végeredmény kicsit olyan, mint egy buszmegálló, de a tulajdonos szerint, ha ez kell, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat (és mellesleg odajöjjenek és fogyasszanak), akkor rajta nem fog múlni. Így ugyanis biztos nem kerülnek olyan közel egymáshoz a turisták, hogy meg tudják fertőzni egymást. 

Görögországot március 23-án zárták le – emlékeztet a hírportál. 2018-ban két millió ember látogatott el Szantorinire, tavaly júniusban, a hotelekben 70 százalékos volt a foglaltság, idén júniusban ez maximum 30 százalék lesz.

Kiemelt kép: Getty Images

Indul a görög aludni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top