Utazás

Pénzt és ingyentelket kapsz, ha a festői görög szigetre költözöl

Antiküthéra önkormányzata havi 160 ezer forintnak megfelelő eurót ad annak, aki hajlandó letelepedni a napfényes, Kréta és Kíthira között megbúvó szigeten.

Egy napfényes, gyönyörű fekvésű görög sziget önkormányzata havi 160 ezer forintnak megfelelő eurót fizet azoknak, akik hajlandók oda költözni – írja a Daily Mail. Antiküthéra önkormányzata ingyentelket és élelmet is biztosít a betelepülőknek; céljuk, hogy a jelenlegi 24-ről legalább háromszázra növeljék a lélekszámot.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A Kréta és Kíthira között fekvő sziget vezetői azt remélik, ezzel a programmal újra fellendíthetik a sziget gazdaságát. Elsősorban többgyerekes családokat várnak, mint mondják, nagy szükség lenne halászokra, farmerekre, kőművesekre és pékekre.

A Greek Reporter híre szerint a betelepítési program meghirdetése óta tizenöt család jelentkezett az önkormányzatnál. A szigetnek kiépített elektromos hálózata, internetkapcsolata, csatornázása és tiszta vize is van. Az egyetlen kellemetlenség, hogy telente nagyon viharos tud lenni az idő.

A szigetnek hosszú és patinás története van, itt találták meg például a híres antiküthérai szerkezetet is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top