nlc.hu
Aktuális

Idén még drágább lesz a Balaton

Készíthetjük a pénztárcát: idén még drágább lesz a Balaton

A TÁRKI végzett kutatása szerint a magyarok nagy része már nagyon utazna. A Balaton valószínűleg továbbra is népszerű, és zsúfolt marad.
Balaton, nyár, naplemente

Egy felmérés szerint a magyarok 72 százaléka tervez utazást idén, ha a járványhelyzet engedi. 11 százalék külföldre, 40 belföldre, 21 külföldre és belföldre egyaránt elutazna, míg a megkérdezettek 18 százaléka nem szeretne utazni, 10 százalék pedig még nem döntött. A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek több mint harmada a járvány időszakában is szeretett volna utazni, ha erre lett volna lehetősége. A válaszadók 29 százaléka félt volna elindulni, 18 százalék pénzügyi megfontolásból, csaknem 4 százalék pedig időhiány miatt döntött az otthonmaradás mellett.

Belán Miklós, az Everguest ügyvezető igazgatója szerint a nyitástól számítva a valaha volt legerősebb időszaka jöhet a belföldi turizmusnak, az itthon elköltött pénz pedig a gazdaság újraindításához is nagy segítséget fog nyújtani.

A szakember azt is elmondta, hogy sokan szeretnének a Balatonhoz menni, ahol a szakember szerint hasonló telítettségre és még magasabb árakra lehet számítani, mint tavaly ugyanekkor, ugyanakkor a budapesti vendéglátóhelyek is jól járhatnak a megnövekedett belföldi utazási kedvtől.

Ugyanis a kutatás arra is rámutatott, hogy a jelenlegi helyzetben majdnem minden 5. magyar utazó szívesen menne Budapestre kikapcsolódás céljából és további majdnem 20 százaléknyi magyart lehetne motiválni ugyanerre, ha megfelelő rendezvények és kulturális programok lennének szervezve.

(Hvg)

Fotó: Pexels

Mi lesz nyitás után?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top