nlc.hu
Mindennapok

150 millióan fesztiválozhatnak Indiában

Egy fesztivál miatt súlyosan emelkedhet a fertőzésszám Indiában

A hetekig tartó ünnepségsorozaton eddig napi 40 koronavírusos esetet találtak.

Az indiai egészségügyi minisztérium vasárnap figyelmeztetett, hogy nagyon sokat ronthat a járványhelyzeten az országban, ha sokan megfelelő óvintézkedések nélkül vesznek részt egy hindu fesztiválon, amit 12 évente rendeznek meg a mostani formában. A Reuters azt írja, hogy a minisztérium szerint egyelőre naponta 40 koronavírusos esetet szűrtek ki a Kumbh Mela ünnepségsorozat helyszíneinél. A fesztivál április végén ér majd véget a Gangesz mentén fekvő Haridvárban. A zarándokok elsősorban azért érkeznek, hogy rituálisan megfürödjenek a folyóban, és ezzel többek között feloldozást nyerjenek bűneik alól és spirituálisan megtisztuljanak.

A Kumbh Melát utoljára 2010-ben tartották meg Haridvárban, akkor közel 80 millió zarándok és résztvevő volt, de a szervezők szerint nem kizárt, hogy ezúttal akár 150 millióan érkezzenek a fesztiválra.

Az egészségügyi minisztérium egy Uttarakhand indiai állam vezetésének küldött levelében azt írta, hogy napi 55 ezer koronavírusteszt nem elég az érkezők szűrésére. A minisztérium szerint az elmúlt hetekben több mint 12 indiai államban ugrott meg a fertőzöttek száma, és ezekből is sokan érkezhetnek a Kumbh Mela alatt Haridvárba.

A fesztivál mindig is tömegeket vonzott / Fotó: Pixabay

A fesztivál mindig is tömegeket vonzott (Fotó: Pixabay)

Uttarakhand vezetése jelezte, hogy a szövetségi kormány által lefektetett intézkedéseken túl kötelezővé tették a maszkviselést a fesztiválra érkezők körében, több millió maszkot ingyen fognak kiosztani, és a fertőtlenítést is biztosítják a nyilvános helyeken.

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában vasárnap 43 846 új fertőzöttet regisztráltak, a Reuters szerint november vége óta nem volt ilyen magas a napi új esetek száma. 197 új halálos áldozattal 159 755-re nőtt a halottak száma.

(Telex

2022 is fesztiválszegény lesz itthon, talán kisebb rendezvények lesznek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top