nlc.hu
Szabadidő

Elmarad a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál 2021-ben

Hivatalos: idén is elmarad a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál

A koronavírus-járvány miatt továbbra is óriási a bizonytalanság, ezért 2021-ben is elmarad a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál.
Balaton Sound

Idén is elmarad VOLT Fesztivál és a Balaton Sound, mindkét fesztivál időpontját 2022-re tolják – közölték a szervezők.

„Egyelőre nem látjuk annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom ilyen mértékben újrainduljon Európa-szerte, mindemellett pedig a hazai közönségünk biztonsága és egészsége számunkra mindennél fontosabb. Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a fesztivál kapuit” – mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound fesztiváligazgatója.

Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója azt mondta: a soproni fesztivál a portfólió legkorábbi eseménye, júniusra tervezték, de ez az időpont annyira közelivé vált, hogy kénytelenek voltak a halasztás mellett dönteni. A harmadik hullám közepén még azt sem látni, mikor lehetne elindítani a kampányt vagy a jegyértékesítést, és a nemzetközi turnék is sorra elmaradnak a bizonytalanság miatt. 

A szervezők azt is elárulták, hogy természetesen mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keressenek a két eseménynek. Ám erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt nem találtak a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást. „Bízunk abban, hogy hűséges látogatóink megértik a döntésünket és türelmesen kitartanak, hogy 2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel térhessünk vissza” – tették hozzá.

(Kiemelt kép: MTI / Bodnár Boglárka)

Fesztiválbajok a járványban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top