nlc.hu
Egészség

Orbán Viktor: a fiatalok szívesen vállalnak több gyereket

Lesz negyedik hullám? Így látja most Orbán Viktor

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában többek között a lehetséges negyedik hullámról, és arról is beszélt, hogy a magyar fiatalok szívesen vállalnak több gyereket.

Arra a kérdésre, hogy megtört-e a harmadik hullám, illetve lesz-e negyedik, Orbán azt mondta: nagyon nehéz a tudósokból konkrét válaszokat előcsalogatni. Azt tudni, hogy van módszerünk arra, hogy új mutánsok megjelenése esetén gyorsan lehessen reagálni.

Orbán Viktor azt is kifejtette, hogy friss oltások szerint 4 483 598 ember kapta meg az első oltást. A miniszterelnök úgy véli, pünkösd környékére érhetjük el az ötmillió oltottat. 

Azt is leszögezte Orbán, hogy védettségi igazolvány nélkül augusztusig biztosan nem lehet részt venni tömegrendezvényeken.

Orbán a gyermekvállalás fontosságára is kitért: 

Nincs értelme jövőt tervezni, ha nincs magyar gyerek – jelentette ki Orbán. Csak akkor van értelme a gazdaságpolitikának is, ha van magyar gyerek. „Kinek tervezzünk? A migránsoknak?”

– kérdezte.

A miniszterelnök úgy véli, a gazdasági lehetőséget megteremtik, Orbán szerint a magyar fiatalok szívesen vállalnak több gyereket. A fordulópont akkor lesz majd, amikor azt mondhatjuk, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban jár, mint aki nem. „A férfiak életében a legfontosabb pillanat, amikor megszületik a gyermeke” – fogalmazott, mert onnantól kezdve van perspektíva. Az élet minőségét is megváltoztatja Orbán, és anyagilag is jobban jár az a család, amely több gyermeket vállal. Még növelni kell a családok támogatásait szerinte, hogy a havi családi költségvetés megtervezésekor azt mondhassák a szülők: így, hogy több gyermekünk van, több pénzünk van.

(Telex, 24)

Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top