nlc.hu
Egészség

Tasnádi Péter szociális segélyt kap

Szociális segélyen és nyugdíjon él az egykori milliárdos bűnöző, Tasnádi Péter

Segélyekért folyamodó kisnyugdíjas lett az egykori maffiavezérből.
Tasnádi Péter, nyugdíj, szociális segély

A Blikk egyik cikkében olvashatunk arról, hogy Tasnádi Péter minden hónap elején türelmetlenül várja a pénzes postást a nyugdíjával. Évekkel ezelőtt még saját szórakozóhelye volt, a Rózsadomb tetején pedig hatalmas villában élt, ma Pest külvárosának legforgalmasabb utcájában van az otthona.

A saját magát korábban vállalkozóként aposztrofált bűnözőt 1992. szeptember 28-án látványos körülmények között letartóztatták és kikiáltották „keresztapának”. 13 hónapos előzetes letartóztatás után szabadult és végleg beírta magát a magyar közéletbe. Több sikeres őrző-védő céget működtetett, majd 1994-ben elindította az Utcai Harcosok Bajnokságát, ami sikerszéria lett.

Később megszerezte a Négy Tigris Piac tulajdonának a 25%-át. Ezt követően az USA-ban, főként Las Vegasban élt 1999-ig. Majd még ugyanebben az évben ismételten letartóztatták a Ferihegyi Repülőtéren, mikor Hollandiából visszatért az első magyar K1-es válogatottal mint vezető. Az 1996–1998-as „Ki kicsoda lexikon”-ban szerepelt.

Többek között emberölésre felbujtás, önbíráskodás, adóhiány, bűnszervezet létrehozása és vezetése, pénzmosás, adócsalás, sikkasztás miatt nyomoztak ellene, 13 évig ült börtönben.

Hosszú börtönben tartózkodása után 2016. szeptember 16-án szabadlábra került, azóta Budapesten él. Saját bevallása szerint több milliárd forint vagyona volt, amit a börtönévek alatt széthordtak.

Hat éve lakik a kölcsönlakásban, és állítja, 51 ezer forint nyugdíjból és 10 ezer forint szociális segélyből él. A lap szerint Berki Krisztián segít a férfinek a közösségi média használatában, és  hamarosan érkezik önéletrajzi könyve.

Fotó: MTI

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top