nlc.hu
Egészség

Pozsony: liftbalesetben halt meg egy csecsemő

Liftbaleset Pozsonyban: egy csecsemő meghalt, édesanyja az életéért küzd

A gyerek kizuhant a babakocsiból, az anya pedig beszorult a liftaknába. Az eset Pozsonyban történt.
lift, baleset

Meghalt egy háromhetes csecsemő, anyja pedig az életéért küzd egy pozsonyi kórházban, miután még azelőtt elindult velük a lift, hogy becsukódott volna az ajtó, közölte az RTL Klub. A gyerek kizuhant a babakocsiból, az anya pedig beszorult a liftaknába. A házuk régi felvonóján három hónapja végeztek karbantartást. Szlovákiában az elmúlt tíz évben öt halállal végződő liftbaleset volt.

A riportban egy szakértő elmondta, hogy valószínűleg egy elöregedett biztonsági kapcsolóban fáradt el az anyag. Szlovákiában körülbelül 35000 hasonló korú és állapotú lift üzemel. A tragédia a történetben, hogy a kismama édesanyja a földszintről hívta le a liftet, ezzel szeretett volna segíteni a lányának, mert az nem érte el a gombot. Ám, amikor lent benyomódott a hívógomb, a gyermekkocsi még nem volt a liftben. Mivel a biztonsági kapcsoló nem működött, a lift így is elindult lefelé.

Fotó: Pexels

(RTL Klub)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top