Baba

Kettévágta a kórházi lift a kismamát

Tragikus baleset történt egy spanyol kórházban: kettévágott a lift egy kismamát, gyermekét szerencsére sikerült megmenteni.

Császármetszéssel adott életet harmadik gyermekének a 26 éves Rocío Cortés Núñez a sevillai de Valme kórházban. A nőt épp át akarták tolni a műtét után a szülészetre, amikor a kórházi lift meghibásodott és megölte a nőt.

A kismamát szombaton szállították kórházba, vasárnap délelőtt császármetszéssel megszülte harmadik gyermekét, majd a műtét után át akarták tolni a kórház második emeletéről a harmadikon fekvő szülészeti osztályára, amihez használni kellett az intézmény egyik liftjét.

A liftajtó kétszer is rácsukódott a hordágyra, amikor az ápoló elkezdte betolni a liftbe anyát és gyermekét. A harmadik rácsukódást az ápoló már nem akarta megvárni, ezért úgy döntött, egy másik lifttel mennek fel a harmadikra. Ekkor a felvonó a nyitott ajtókkal elindult felfelé, beszorítva a nő testét. A helyi hírek szerint a fejénél beszorult nőt a lift egyszerűen kettévágta, két órába telt, míg a tűzoltók kiszabadították a holttestet.

A gyilkos liftet rendszeresen ellenőrzik és karbantartják, legutóbb augusztus 12-én vizsgálták át, és mindent rendben találtak.

Az újszülött túlélte a balesetet, őt a Virgen del Rocío gyerekkórházba szállították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top