nlc.hu
Egészség
Videó a koronavírus fertőzéséről

Gömbformájúvá alakítja a koronavírus a sejtjeinket – videó

Ez történt a testedben, ha koronavírus-fertőzött voltál.

Az Új-dél-walesi Egyetem érdekes videót tett közzé arról, hogyan támadja meg a koronavírus a sejteket. A kutatók úgy módosították a sejteket, hogy azokon gyorsabban lehessen lekövetni a változásokat. Olyan receptorokat tettek a falukra, amelyekről már tudjuk, hogy a vírus szeret hozzájuk kapcsolódni – írja a 24.hu.

Gömbformájúvá alakítja a koronavírus a sejtjeinket - videó

Youtube

A videón ezek a sejtek láthatók világosszürkével, élesen körülhatárolt szélekkel. Ahogy a vírus bejut a sejtbe, ezek a szélek elmosódnak, leolvadnak, és a vírusfertőzött sejt egy gömbformává alakul.

Az egyetem által kifejlesztett sejtekben a SARS-CoV-2 négyszer gyorsabban replikálódik, mint a többi kísérleti sejtben. Ennek sok előnye van: a variánsokat gyorsabban lehet kutatni, a vírus terjedését modellezni, és gyorsabb reagálást is eredményez a különböző felmerülő problémákra.

A koronavírusról már több szimuláció és videó is készült természetesen az elmúlt másfél évben. Szeptemberben a skótok ezzel a rémisztő videóval akartak mindenkit elrettenteni a személyes találkozásoktól.

Friss koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top