Utazás

Hátborzongató drónfelvétel Olaszországból, a koronavírus idején

Szürreális látványt nyújtanak az olasz autópályák, amióta az országban tombol a járvány.

A koronavírus az európai országok közül először Olaszországban jelent meg, ott ma már elképesztő harc folyik a kórokozó ellen. A helyzet annyira súlyos az olaszoknál, hogy a héten szomorú döntést kellett meghozniuk: ha úgy hozza a helyzet, a 80 évnél idősebbektől megtagadják az intenzív osztályos kezelést. 

Az országban kijárási tilalom van, a határokat lezárták – Magyarország határaihoz hasonlóan. Nem túlzás drámainak nevezni az országban uralkodó állapotokat, amit az is jól mutat, hogy egyetlen nap alatt 350-en haltak bele a vírusba, és a járvány a szakértők szerint még nem érte el a csúcspontját. Az egyik bergamói lap például tíz oldalt szentelt a nekrológoknak

Olaszország utcái és útjai szinte teljesen elnéptelenedtek a koronavírus miatt (Fotó: Getty Images)

Olaszország utcái és útjai szinte teljesen elnéptelenedtek a koronavírus miatt (Fotó: Getty Images)

Nemrég a CNN Twitter-csatornájára került fel egy újabb felvétel, amelyet egy drónnal készítettek valahol Olaszország északi részén. 

Egészen elképesztő nézni a képsorokat, amelyeken látható, hogy az utak, de még a több sávos autópályák is gyakorlatilag elnéptelenedtek. A szűk két perces videón nem látni tíz autót mozgás közben, holott ezeken az útfelületeken normál esetben több száz, de az is lehet, hogy több ezer járműnek kellene tobzódnia. 

További híreink a koronavírussal kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top