Aktuális

Koronavírus: 1 nap alatt több mint 350 halott Olaszországban, és még nincs csúcson a járvány

Március 15-én volt az eddigi legmagasabb napi emelkedés a koronavírusban elhunytak és a fertőzöttek számában is Olaszországban.

Több mint 350-en haltak meg Olaszországban, majdnem 3 ezerrel emelkedett a diagnosztizált betegek száma. 

Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

Fotó: MTI / AP / Luca Bruno

Az utóbbi 24 órában 368-cal 1809-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság vasárnap esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma majdnem háromezerrel 24 747-re nőtt. Az új fertőzöttek száma egy nap alatt elérte a 2853-at. A halottakból 252 a gócpontnak számító Lombardiában veszítette életét.

A betegekből több mint 9 ezer házi karanténban tartózkodik, a kórházban kezeltek 10 százaléka van intenzív osztályon. Eddig több mint 124 ezer koronavírus-tesztet végeztek.

Arra az újságírói kérdésre, hogy további emelkedés várható-e, a közegészségügyi hivatal vezetője Silvio Brusaferro azt nyilatkozta, hogy a csúcsot a következő időszakban várják, és a fertőzés az egész ország területén az eddiginél is erősebben terjedhet.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top