Aktuális

Fertőtlenítik az ország összes vasúti kocsiját a járvány miatt

A hét végéig minden vasúti kocsi átesik az úgynevezett záró fertőtlenítésen, a nagyobb állomásokon biztosítják a kézfertőtlenítőt is.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel március 13-án megkezdődött a MÁV-START járműparkjának fertőtlenítése – áll a cég által kiadott közleményben. Ma délelőttig összesen 172 járművön – közte az elővárosi forgalomban járó villamos motorvonatokon is – végezték el az úgynevezett záró fertőtlenítést, tervezetten szerdáig a budapesti elővárosi vonatok kocsijait, hét végéig pedig az országban közlekedő összes járművet fertőtlenítik ezzel a módszerrel.

A zárófertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken. Az országos lefedettségű rendszer kialakításának köszönhetően a hét végétől a járműpark jelentős részének teljes fertőtlenítése biztosítva lesz.

fertőtlenítik a máv vasúti kocsijait

A MÁV-START minden Magyarországon közlekedő vasúti kocsiját fertőtleníti a koronavírus miatt (Fotó: MÁV-START)

A kocsik magas szintű fertőtlenítésén túl, a mai naptól kezdődően, fokozatosan a legnagyobb forgalmú budapesti és vidéki pályaudvarokon, megállóhelyeken is biztosítják a kézfertőtlenítő lehetőséget az utazóközönségnek is.

A vírus terjedésének leginkább kitett munkakörökben dolgozók – például jegypénztárosok, jegykezelők – már korábban megkapták a kézfertőtlenítőt, szájmaszkot, gumikesztyűt tartalmazó egységcsomagokat, az üzemi területeken is több száz érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót osztottak szét. A vasúttársaság a pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítja.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top