Aktuális

Kilométereket futott láncfűrésszel a hős somogymeggyesi vasutas, hogy kiszabadítsa a vonatot

Fa dőlt a sínekre, és órákba telt volna, mire megérkezik a segítség. Egy vasutas láncfűrésszel futott 3,3 kilométert, hogy a vonat továbbmehessen.

Múlt pénteken egy 20 méteres fa dőlt a sínekre a Somogy megyei Mernye és Tab között, ezért a vonat nem tudott továbbhaladni. Mindenki – köztük a mozdonyvezető is – több órás várakozásra készült, de egy hős vasutasnak köszönhetően meglepően hamar elhárult az akadály a szerelvény elől, a járat pedig folytathatta az útját.

Hogy pontosan mi történt, arról az érintett mozdonyvezető számolt be a Facebookon. Mint írja, miután egyeztetett a menetirányítótól kezdve a tűzoltóságig mindenkivel, vártak a segítségre. Aztán mesébe illő fordulatként láncfűrész hangjára lett figyelmes: a 3,3 kilométerre lévő Somogymeggyesről odasietett a vonatok közlekedését felügyelő térközőr és a fia, hogy kiszabadítsák a vonatot.

„Egyszer csak motorfűrész hangjára leszek figyelmes! Rohanok a vezetőállásra, kinézek az ablakon! A somogymeggyesi térközőr és a fia, kijött elénk, láncfűrésszel, hogy kiszabadítsa a vonatot! Hívom a menetirányítót, azt mondja csodálkozó hangon, már örömében nevetve: ezt nem hiszem el! Somogymeggyes mrh. 3300 méterre volt a fakidőlés helyétől!!! A térközőr kolléga, Weisz Péter és a fia ezt a távot futva tette meg, láncfűrésszel az oldalán, hogy minél előbb felszabaduljon a pálya, és visszaálljon a vasúti forgalom!”

– írta a mozdonyvezető a hősies segítségnyújtásról.

Miután a vonat továbbindult, szembetalálkoztak a tűzoltókkal, akik menetfelszerelésben igyekeztek a helyszínre. Csodálkoztak, amikor megtudták, hogy felszabadult a pálya, majd ők is elismerően néztek a segítőkész vasutasokra.

(Index)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top