nlc.hu
Egészség

Heroinfüggő nő átalakulása

Hihetetlen transzformáción ment keresztül a heroinfüggő anyuka

Így került a heroinfüggő nő börtönből az egyetemre.

A 48 éves Ginny Burton 12 éves korában már metamfetamin-függő volt, fiatal éveit drogmámorban töltötte. A Washington államban született drogfüggő nő a kábítószer-fogyasztás mellett mentális betegségekben is szenvedett, ami nem csoda, hiszen igen zűrösek voltak családi körülményei: apja egy sor fegyveres rablás miatt rács mögött ült, anyja maga is drogos volt, aki hat éves korában ismertette meg Ginnyvel a kannabiszt…

Hihetetlen transzformáción ment keresztül a heroinfüggő anyuka

Hihetetlen transzformáción ment keresztül a heroinfüggő anyuka (Fotó: Unsplash)

Ginny három évvel később öngyilkosságot kísérelt meg, miután megerőszakolta egy férfi, aki drogokat vásárolt az anyjától. 23 éves korára két gyereket szült, bántalmazó kapcsolatában vált heroinfüggővé.

Ginny többször is összeütközésbe került a törvénnyel: fegyveres rablásban vett részt, autókat lopott, hogy finanszírozni tudja függőségét, ezért gyermekeit végül elvették tőle. Tizenhárom alkalommal volt rács mögött, ami mind jó alkalom volt a kijózanodásra, ám kikerülése után újra drogozni kezdett.

2012-ben letartóztatták, mert egy lopott teherautóval fának ütközött egy rendőrségi üldözés során. Ez a sokk végül ébresztő volt a számára. A rendőrautó hátsó ülésén eldöntötte, radikális változása kezd, a börtönben részt vett egy drogprogramban és tanulni kezdett. Végül felvették a Washington Egyetemre, ahol kiválóan teljesített, 2020-ban, 48 évesen ösztöndíjas lett politikatudományból.

A nő reméli, rendkívüli élettörténete inspirációt ad minden függő számára. A Mirror cikkéből ugyan nem derül ki, hogy gyermekei visszakerültek-e hozzá, Ginny előtte-utána fotói – amit ITT tekinthettek meg – magukért beszélnek.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top