Aktuális

A heroinnál is veszélyesebb drogok uralják a drogpiacot

Az újfajta drogoknak már egy egészen kicsi mennyisége is drámai hatással van az emberi szervezetre.

„Minél keményebben tiltasz egy szert, amire egyébként emberek sokaságának van kereslete, annál potensebb és annál veszélyesebb formában fog felbukkanni a feketepiacon – írta meg a Drogriporter

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Az oldal álláspontja szerint a büntetőjogi elrettentésen alapuló drogpolitika nem lehet sem hatékony, sem pedig igazságos, mivel sokkal nagyobb ártalmat okoz, mint a drogfogyasztás maga, amelyet egyébként sem képes megszüntetni vagy megelőzni.

Facebook-posztjukban levezetik, hogy az amerikai alkoholtilalom idején például eltűnt a sör és a bor – és a tömény uralta a feketepiacot, amit gyakran felütöttek, néha mérgező anyagokkal, mint amilyen metilalkohol. „Jelenleg az ópiátok piaca megy át hasonló változáson: a 20. század elején az ópium szívását betiltották, ezután terjedt el a jóval potensebb heroin. Ma pedig már a heroint is felváltja a fentanil és a carfentanil – aminek már egészen kicsi mennyisége is egészen drámai hatással jár az emberi szervezetre” – írják. 

Ez az egyik fontos dolog, amit sokan nem vesznek figyelembe azok közül, akik a szigorú tilalmat támogatják, teszik hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top