Életmód

Előtte-utána: Hihetetlen átalakuláson ment át a drogfüggő lány

A képekkel azt üzeni, minden függő számára van remény a gyógyulásra.

„Előtte” és „utána” fotókat osztott meg a volt heroinfüggő lány a közösségi oldalán, hogy drámai átalakulásával másokat is inspiráljon.

Jamee Valet (Forrás: Facebook)

„A nevem Jamee, és gyógyuló heroin- és metamfetamin-függő vagyok – olvasható a bejegyzésben. – A két kép között két év telt el. A második, amin jobban nézek ki, akkor készült, amikor megkaptam a diplomámat. A gyógyulás lehetséges.”

A lány egy interjúban elmondta, nagyon rossz gyerekkora volt. A sötét időkben egész éjjel a kocsijában ült egy parkolóban, arra várva, hogy megérkezzen a szokásos drogadag. A gyógyult drogfüggő már 13 éves korában dohányozni kezdett, majd 15 éves korában összejött egy fiúval, aki megismertette őt a morfiummal, a Vicodinnal és más szerekkel. Később opiátokat kezdett el használni. „Nem ismertem határokat” – mondta.

Jamee 19 éves korára már rengeteg, főként lopásos bűncselekménybe keveredett, többször letartóztatták, a börtönben megpróbálta felakasztani magát. „Ez lett volna a menekülés az egész életemből” – mesélte. Miután felépült a kómából, amibe az öngyilkossági kísérlet következtében került, a kórházból egyenesen egy férfihez ment, hogy pénzért lefeküdjön vele.

Az életét tulajdonképpen egy leszoktató program mentette meg, ott ismerte meg jelenlegi párját, Jake-et. Az akkor 20 éves nő azt hitte, új fejezet kezdődik az életében, csakhogy miután teherbe esett és elvetélt, megint teljesen összeomlott. Még a barátjától is lopni kezdett, aki ezért majdnem elhagyta őt. Ez annyira megrémítette Jameet, hogy egy új programba kezdett, melynek eredményeként az élete újra kezd rendbe jönni, most éppen a családjával való kapcsolatát szeretné újraépíteni, mert – mint mondja – őket is a drog miatt vesztette el.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top