nlc.hu
Egészség

Tizenegy nap alatt három végtagját amputálták

Tizenegy nap alatt három végtagját kellett amputálni Mónikának

A pécsi nőnél súlyos érelzáródásokat találtak, emiatt kevesebb mint két hét alatt három végtagját amputálták.
Tizenegy nap alatt három végtagját kellett amputálni Mónikának

Tizenegy nap alatt három végtagját is amputálni kellett egy 39 éves pécsi nőnek – számolt be a Fókusz.

Mónika kálváriája január végén kezdődött, akkor került kórházba, ahonnan március végéig nem jöhetett ki. Gyomorpanaszokkal került be, azonnali műtétet hajtottak végre rajta, mert kiderült, hogy a fél gyomra elhalt, és kilyukadt.

Súlyos érelzáródásokat találtak nála, emiatt érsebészhez irányították. Ám erre már nem került sor, mert vérrögök miatt március elején amputálni kellett az egyik, majd a másik lábát, végül a bal kezét. Az orvosok szerint a súlyos érelzáródásokat genetikai-érrendszeri betegség okozta, hiába igyekeztek az ereket megtisztítani.

Három hónap leforgása alatt 16-szor tolták be műtőbe. Azóta képtelen megtalálni az örömöt a mindennapokban, nem tudja, hogyan tud így tovább élni, a családja próbálja tartani benne a lelket ebben a borzasztó helyzetben.

Mónikát jelenleg édesanyja és férje ápolja, párja otthagyta a munkáját, így jelenleg 130 ezer forintból élnek. Férje az ölében viszi fel-le Mónikát az első emeleti lakásukba, de energiájuk és a pénzük is véges, legnagyobb szükségük egy mozgássérült emelőre lenne.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top