nlc.hu
Egészség

Koronavírus-terjesztés miatt börtönbüntetésre ítélt férfi

Öt évet kapott, mert megfertőzött másokat koronavírussal

Összevissza utazott, pedig tudta, hogy fertőzött
Vietnam

Nyolc embert megfertőzött Le Van Tri, egyik „áldozata” meg is halt Vietnamban – írja a Telex. A 28 éves férfit öt év börtönbüntetésre ítélték.

A BBC azt írja, hogy az országban júniusban, a delta variáns terjedésével ugrottak meg nagyon a számok. Az esetek jelentős százalékát Ho Si Minh-ben fedezték fel, innen utazott motorral otthonába, Cà Mauba a 28 éves Le Van Tri is július elején. Odaérve egészségügyi nyilatkozatot kellett kitöltenie: ebben kérdezték az utazási előzményekről is, ám Le Van Tri hazudott a válaszban, és karanténba sem vonult, holott a szabályok szerint annak, aki másik tartományból érkezett oda, 21 napra izolálnia kell magát.

Később pozitív lett Le Van Tri Covid-tesztje, ám addigra már több családtagját is megfertőzte, illetve egy egészségügyi központ dolgozói is elkapták tőle a koronavírust. A fentiek miatt börtönre ítélték egy egynapos tárgyalás zárásaként, és 880 dollárnyi (kb. 259 ezer forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Kiemelt kép: Linh Pham/Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top