nlc.hu
Egészség

Röntgengép a garázsban

Feldühítette a kórházi számla, inkább épített magának egy röntgengépet

70 ezer dollárt követelt tőle a kórház pár rutinvizsgálatért.

Közel 70 ezer dollárt (több mint 20 és félmillió forintot) számlázott ki egy amerikai kórház William Osman YouTube-videósnak. A kétdiplomás mérnök úgy döntött, épít egy röntgengépet, hogy bebizonyítsa, mennyire irreális összegeket számolnak fel a betegeknek az amerikai egészségügyi intézmények – írja a 24.hu.

DIY röntgen gép

DIY röntgen gép. Forrás: Youtube

A férfin csupán néhány rutinvizsgálatot végeztek el, többek között megröntgenezték, mégis közel 70 ezer dollárt követeltek tőle. Mivel Osmannak van egészségbiztosítása, a teljes összeg helyett „csak” 2500 dollárt (kb. 740 ezer forintot) kell befizetnie. A férfit annyira feldühítették az óriási számok, hogy eldöntötte, inkább épít magának otthon egy röntgengépet – írja az IFLS Blog.

Osman a projekthez egy online piactéren megvette egy kiselejtezett fogászati röntgen fejét, vett mellé egy 60 ezer volt leadására képes áramforrást, és egy ólomlapot. Dr. Michael Cellini radiológus egy reakcióvideóban azt mondta, Osman gépe elég jó lett ahhoz képest, hogy egy garázsban épült, de a felvételek minősége azért messze elmarad attól, amit a diagnosztikában használni lehetne – írja a lap.

Sztárok és az egészségügy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top