nlc.hu
Egészség

Mark Zuckberberg méltatta Karikó Katalint

Mark Zuckerberg saját Facebook-oldalán méltatta Karikó Katalin munkásságát

A Facebook alapítója külön posztban gratulált az általa alapított Breakthrough-díj (Áttörés-díj) elnyeréséhez Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak.

Karikó Katalin csütörtökön nyerte meg a rangos Breakthrough-díjat, amit megosztva kapott meg kutatótársával, Drew Weissmannal. A díjat a techvilág meghatározó szereplői alapították, köztük a Facebook megalkotójával, Mark Zuckerberggel. A Facebook alapító nem sokkal a díj átadása után egy külön posztban is gratulált Karikó Katalinéknak – szúrta ki a hvg.

Az idei évben különösen izgatott voltam Karikó és Weissmann miatt, akik munkája segítséget jelentett a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében

– írta a techmilliárdos, aki arra is emlékeztette a követőit, hogy a díjakkal elhalmozott Karikóék már évtizedekkel ezelőtt elkezdték a munkát az mRNS technológia kifejlesztésével, a jövőben pedig akár a rák és az AIDS elleni védőoltások is készülhetnek e technológia segítségével.

Karikó Katalinról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top