nlc.hu
Egészség
Zacher Gábor az intenzíven fekvő oltatlanokról

Zacher Gábor elárulta az intenzíven fekvő oltatlanok és oltottak arányát

Hivatalos adatok továbbra sincsenek arról, hogy a súlyos koronavírusos betegek hány százaléka oltott, illetve oltatlan, így Zacher Gábor osztotta meg a tapasztalatait.
Zacher Gábor

Továbbra sincsenek hivatalos adatok arról, hogy a koronavírus miatt megbetegedettek hány százaléka vette fel az oltást, ezért a Portfolio megkereste Zacher Gábort, hogy megtudják, mit tapasztal a kórházban.

A hatvani kórház sürgősségi osztályán dolgozó Zacher Gábor azt mondta, továbbra is értetlenül állnak azelőtt, miért nem ismerhetik meg az új koronavírusos betegek oltási adatait. Szerinte az EESZT-ből (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) 2 perc alatt le lehetne hívni azokat az adatokat, hogy az új betegek közül mennyien oltottak és mennyien nem, amivel semmilyen személyes adatok nem sértenének.

Hivatalos adatok híján az orvosok egymás közötti információcseréiből az derül ki, hogy

az intenzív osztályra kerülő minden 5. nem oltott betegre jutott 1 beoltott páciens.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ egyébként hetek óta azt ismételgeti, hogy „a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg és a betegség lefolyása jóval enyhébb az oltottaknál”. Azt nem tudni, hogyan jött ki az 1 százalékos arány.

Angolszász tanulmányok alapján 13-14-szeres különbség van halálozásban az oltottak és a nem oltottak között. Vagyis aki semmilyen oltást nem kapott, súlyos koronavírus-fertőzés és gyengébb immunrendszer esetén 13-14-szer nagyobb eséllyel hal meg a betegségben, ahhoz képest, mint aki valamilyen vakcinát megkapott.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)

Oltatlanok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top