nlc.hu
Egészség

Az oltatlan hallgatók nem kezdhetik meg félévüket a Semmelweis Egyetemen

Nem kezdhetik meg tanulmányaikat a Semmelweis Egyetem oltatlan hallgatói

A korlátozás természetesen nem vonatkozik azokra, akik igazolható ok miatt nem kaphattak védőoltást.

A Semmelweis Egyetem közleményt adott ki, amely szerint azok a diákok, akik szakorvosi igazolás nélkül elutasítják a koronavírus elleni oltást, vakcinát, nem kezdhetik meg a tanulmányaikat az intézményben – írja a hvg.hu

Az indoklás szerint az orvosi és egészségtudományi képzésnek szerves részét képezi a gyakorlati oktatás, vagyis, amikor a hallgatók beteg vagy sérült emberek mellett, illetve gyógyszertárakban tevékenykednek, így szakmai szempontból nem engedhető meg, illetve a hallgatók fogadalomtételével is ellenkezik, hogy kiszolgáltatott embertársaikat veszélyeztessék.

Nem kezdhetik meg a félévet az oltatlan hallgatók az orvosi egyetemen

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Természetesen a korlátozás nem vonatkozik azokra, akik valamilyen egészségügyi ok miatt nem kaphatták meg a koronavírus-vakcinát, az ő esetükben az egyetem ötnaponta ingyenesen antigéntesztet végez el. 

Azokat, akik logisztikai okból nem kapták meg eddig a vakcinát, az egyetem saját hatáskörben, soron kívül beoltja, hogy közel százszázalékos legyen a diákok átoltottsága.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top