nlc.hu
Egészség

Falus Ferenc a harmadik oltás előtti ellenanyag-vizsgálatról

Falus Ferenc szerint pénzkidobás az ellenanyag-vizsgálat a harmadik oltás előtt

Mivel a védettség idővel csökken, Falus Ferenc szerint fölösleges megmérni az antitestek mennyiségét a harmadik oltás előtt.
Harmadik oltás

Augusztus elejétől lehet kérni a harmadik koronavírus elleni oltást, amelyet eddig 418 ezren kaptak meg. Vannak, akik ahhoz kötik az emlékeztető oltás felvételét, hogy mennyi az ellenanyag a szervezetükben a két vakcina után, ezért elmennek antitestvizsgálatra.

Az ATV-nek nyilatkozó Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos szerint ez teljesen felesleges.

Populációs szinten a tapasztalat az, hogy a védettség csökken, tehát ezért a jelenlegi ismereteink (…) szerint a hatodik hónapban szükség van a harmadik oltás felvételére. Ehhez nem kell egyénileg megnézni az ellenanyag szintet. Azt én lényegében pénzkidobásnak tartom

– mondta Falus Ferenc.

Az ellenanyag-vizsgálat nem olcsó, 7-11 ezer forintba kerül.

Korábban Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője is arról beszélt, hogy izraeli kutatásik szerint nagyjából 5 hónap után csökken a koronavírus elleni vakcinák hatékonysága. Ezért 5 hónap után ajánlatos újraoltani a lakosságot.

A szakember arról is beszélt, hogy ha az elkövetkezendő hetekben, hónapokban nem kapják meg a harmadik oltást a magyar emberek, akkor becslések szerint október végén, novemberben robbanhat be a delta variáns a hazai kórházakban, hiszen május közepére-végére tehető a lakosság zömének második oltása.

(Kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

Harmadik oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top