nlc.hu
Otthon

Szlávik János a harmadik oltásról

Szlávik János ebben az esetben nem javasolja a harmadik oltást

Aki átesett a Covidon, és két oltást kapott, annak Szlávik János nem javasolja a harmadik oltást.
Harmadik oltás

A szakemberek többsége hangsúlyozza, hogy elkerülhetetlen a koronavírus-járvány negyedik hulláma, vagy már itt is van, hiszen lassan, de emelkedik a kórházban fekvők száma. Szlávik János szerint a kórházba kerülők 90 százaléka oltatlan, a maradék 10 százalék pedig olyan beoltott, akinek valamilyen súlyos alapbetegsége van – számolt be az RTL Híradó.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a Kossuth Rádióban azt mondta: „Ha nagyon sok ember lenne beoltva, akkor jó eséllyel tudnánk megakadályozni a negyedik hullámot, de a jelenlegi átoltottságban ez nem megy”.

A harmadik oltással kapcsolatban úgy fogalmazott, ezt elsősorban az időseknek, az immunhiányosoknak, a daganatos betegeknek és a szervátültetetteknek kell felvenniük, de egyre több adat támasztja alá, hogy érdemes másoknak is beadatniuk.

Szlávik János annak viszont semmiképp nem javasolja a harmadik oltást, aki átesett a Covidon és megkapta mindkét oltását. Korábban a főorvos azt mondta, hogy a fertőzésen átesettek védettsége attól is függ, milyen súlyos volt a betegségük. Ha valaki súlyosan vészelte át a Covidot, akkor hosszabb ideit tartó védettsége lesz, ha enyhe tünetekkel, akkor rövid.

(Kiemelt kép: MTI / Rosta Tibor)

Harmadik oltás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top