nlc.hu
Egészség

Újra lesz női Tour de France

33 év után újra lesz női Tour de France

Jövőre megint lesz női Tour de France kerékpáros körverseny, az utolsót 1989-ben rendezték.

Bemutatták csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 1989 után újjáéledő női kiírásának programját.

A 2022-es női Tourt július 24. és 31. között rendezik. Az első szakasz Párizsból rajtol, az utolsó célja pedig az Alpokban fekvő La Super Planche des Belles Filles hegycsúcsa lesz.

„Kiegyensúlyozott az útvonal, amelynek szakaszai különböző stílusú versenyzők számára kedveznek” – jelentette ki Marion Rousse versenyigazgató.

Női Tour de France

Christian Prudhomme, a férfi Tour de France versenyigazgatója és Marion Rousse, a Tour női kiírásának versenyigazgatója a 33 év után újjáéledő női verseny útvonalának térképe előtt Párizsban 2021. október 14-én (Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

„A legnagyobb kihívás a viadal közvetítése lesz. Szerintem jó munkát végeztünk azzal, hogy a férfi kiírás zárónapján kezdődik a nők versenye” – mondta Christian Prudhomme, a férfi Tour de France versenyigazgatója, aki szerint a gazdasági fenntarthatóság megteremtése a kulcskérdés ahhoz, hogy ezúttal hosszú életű legyen a női francia körverseny, amelyet hatszor rendeztek meg.

Prudhomme arról is beszámolt, amíg a férfiak viadala esetében 300 város jelentkezik és fizet azért, hogy egy-egy szakasznak a rajtja vagy célja legyen, addig a női kerékpárverseny esetében nekik kell megkeresniük a településeket.

(MTI)

Bringás nők az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top