nlc.hu
Egészség

Betett a Covid a nászutaknak

Esküvő kevesebbszer, nászút annál többször hiúsult meg a koronavírus miatt

A járvány leginkább az úti cél választásában nyomta rá bélyegét a nászutakra.
esküvő

A 2020 januárja óta napjainkig házasságot kötő párok 10 százaléka a koronavírusjárvány miatt kihagyta a nászutat és nem is tervezi pótolni azt a Szallas.hu friss felmérése szerint. Ötödük bár menne, de bizonytalan ideig még nem mer az utazással tervezni. Akinek viszont nem kellett lemondania az álom útról, sok esetben ők is kompromisszumokra kényszerültek: minden második pár ugyanis másik úti célt választott volna, ha nem szólt volna közbe a Covid. Közülük többen távolabbi, egzotikus térségbe repültek volna szívük szerint.

A külföldi desztinációk közül Horvátország, Görögország, Törökország és a Maldív-szigetek vonzotta a legtöbb párt. A hazai úti célok között ugyan nagy a szórás, de minden tizedik pár Siófokra ment. A friss házasok 8 százaléka Hajdúszoboszlót, 5 százaléka Visegrádot választotta. Minden ötödik nászút 10-12 ezer forintba került éjszakánként egy főre. A leggyakoribb programok a városnézés és látnivalók felfedezése, a természetjárás és kirándulás, a strandok és éttermek felkeresése voltak. 

A házasuló felek aggodalmai közül a leggyakoribb az volt, hogy egyáltalán meg lehet-e tartani majd az összejövetelt, kell-e kötelező jelleggel a védettségi igazolvány, mekkora létszámmal tervezhetnek, szükséges-e maszkot viselni, és nem utolsó sorban eljönnek-e a vendégek. De volt olyan is, aki attól rettegett, nehogy pont az esküvőjén fertőzzék meg egymást a vendégek. A járvány hatása leginkább úgy csapódott le, hogy a tervezettnél szűkebb körben kellett megtartani az esküvőt, vagy épp a szertartásra sort kerítettek, de a lagzit elnapolták. 

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top