Falus Ferenc: Minden tizedik ember a környezetünkben fertőzött

nlc | 2021. November 26.
Mindeközben abban bízik, hogy az oltási akcióhét sikeres lesz.

„Sokkal korábban kellett volna a járványügyi intézkedéseket meghozni, mert ebben a járványban minden nap késlekedés emberek halálát okozza” – közölte Falus Ferenc az ATV Híradójában. A volt országos tisztifőorvos reméli, hogy az oltási akcióhét végére egymillió oltást is beadnak, azt viszont szomorúnak tartja, hogy első oltást még mindig kevesen vesznek fel.

Fotó: Koronavírus tájékoztató oldal / Facebook

Falus hozzátette, hogy az emberek utálnak regisztrálni, és szeretnek akkor oltásért menni, amikor akarnak. Szerinte a kormány már régen csinálhatott volna „oltások éjszakáját”, és egyéb olyan programokat, amivel megkönnyítették volna azt, hogy az oltást minél többen felvegyék. Elmondta azt is, hogy az a program, amikor az idősekhez házhoz mentek az oltást beadni, lényegében nem valósult meg, legalábbis a statisztikán nem látszik, és azt sem lehetett látni, hogy tömegesen jelennek meg az oltóbuszok a kistelepüléseken.

A volt tisztifőorvos figyelmeztetett, mindenki vigyázzon magára, mert a hivatalos adatoknál sokkal több fertőzött van pillanatnyilag. Azt mondja, minden tizedik ember a környezetünkben fertőzött.

Exit mobile version