nlc.hu
Egészség

Bevált az oltási akcióhét

Bejött az oltási akcióhét, mégsem törlik el a regisztrációt

Sokkal többen kérik az oltást az akcióhéten, mint korábban, de egyelőre nem szűnik meg a regisztráció és az időpontfoglalás.

Hétfőtől vasárnapig tart az oltási akcióhét, amikor előzetes regisztráció nélkül, bárki kérheti a koronavírus elleni vakcinát. Mindegy, hogy az első, a második vagy a harmadik oltásról van szó, aki szeretné, azt beoltják.

Hétfőn több oltóponton sorok alakultak ki, akkora volt az érdeklődés, Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig már tegnap rendkívül sikeresnek nevezte az oltási akcióhetet.

Oltási akcióhét

Oltásra várakozók a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan megnyitott oltópontja előtt 2021. november 22-én az oltási akcióhét első napján (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A számok eddig valóban azt mutatják, hogy többen kérik így az oltást, mint korábban: hétfőn 131 ezren oltakoztak, igaz ebből 105 ezren a harmadik vakcináért mentek. De 18 ezren az első oltást kapták meg, miközben ezelőtt naponta átlagosan néhány ezren oltatták be magukat először.

Duda Ernő virológus az RTL Híradónak azt mondta: az oltási akcióhét megmutatta, hogy az emberek sokkal inkább elmennek oltakozni, ha ehhez nem kapcsolódik adminisztráció, vagyis regisztráció nélkül talán gyorsabban emelkedne az átoltottság.

Az operatív törzs azonban egyelőre nem tervezi, hogy eltöröljék az oltáshoz szükséges regisztrációt. A Koronavírus Sajtóközpont közölte, hogy a regisztrációra és az időpontfoglalásra azért van szükség, hogy az amúgy is nagy terhelés alatt kórházakban tervezhető legyen a munka.

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top