nlc.hu
Egészség

Sorban állással kezdődött az oltási akcióhét

Elindult az oltási akcióhét, több oltóponton hatalmas a tömeg

Több helyen hosszú sorokkal kezdődött hétfő reggel az oltási akcióhét.
Oltópont

Hétfőn elindult az oltási akcióhét, amikor november 22–28. között regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet beadatni a koronavírus elleni vakcinát.

A hétfő reggel több oltóponton hosszú sor alakult ki, olyan sokan érkeztek beoltatni magukat.

Az Index cikke szerint a 11. kerületi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban annyian vennék fel az oltást, hogy már háromnegyed hétkor az épületen kívül kígyózott a sor. A lap által közölt fotón is látszik, hogy hosszú sorban várakoznak az emberek.

Hasonló volt a helyzet reggel az Uzsoki Utcai Kórháznál is, a hvg.hu beszámolója szerint már 7 órakor hosszú sor alakult ki, az emberek az utcán várakoztak, de sokan a harmadik oltásért érkeztek.

Az oltási akcióhéten az ország 101 kórházában és rendelőintézetében lehet felvenni a vakcinát reggel 7 és este 7 óra között, első, második és harmadik oltásokat is beadnak. Lehet kérni Pfizert, Modernát, AstraZenecát, Jannsent és Sinopharmot is, a Szputnyik azonban elfogyott.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Rosta Tibor)

Oltási akcióhét az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top