nlc.hu
Egészség

Anglia: pereli az anyja háziorvosát, a születési rendellenessége miatt

Egy 20 éves brit lány beperelte a háziorvosát, amiért hagyta őt megszületni

Milliókat kér az orvostól.

A Tények.hu írta meg Evie Toombes  bizarr történetét, aki több millióra perelte be anyja háziorvosát, miután azzal vádolja, hogy ő a felelős azért, hogy súlyos neurológiai rendellenességgel született.

 

bíróság, bírósági ügy

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Evie velőcsőzáródási rendellenességgel született, miután gerincvelője nem fejlődött ki rendesen a magzati korban. A fiatal lány emiatt térdtől lefelé nem érez semmit a lábaiban, és nincs kizárva, hogy idősebb korára tolószékbe kényszerül majd. Ennek ellenére a lány versenyszerűen lovagol, és 2018-ban elnyerte az év Leginspirálóbb fiatala díjat, melynek díjátadó gáláján találkozhatott Harry herceggel és Meghan Markle-lel. Ezen kívül szerepelt az ITV egy rendkívül népszerű műsorában is, a Rejtett fogyatékosságok: Mi az igazság című műsorban.

Evie ettől függetlenül azzal vádolja anyja háziorvosát, Dr. Philip Mitchellt, hogy amikor az anyja 2001-ben felkereste őt, hogy fogantatási tanácsot kérjen tőle, ő elmulasztotta felhívni a figyelmét a megfelelő étrend-kiegészítők használatára, amelyek segítségével a velőcsőelzáródási rendellenesség megelőzhető lett volna.

Több milliós kártérítési keresetet nyújtott be az orvos ellen egy londoni bíróságra. Evie a kártérítési összeget fogyatékosságából fakadó többletköltségeinek fedezésére kívánná fordítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top