nlc.hu
Egészség

A Magyar Orvosi Kamara az oltási regisztráció eltörléséről

Magyar Orvosi Kamara: töröljék el az oltási regisztrációt!

Teljesen logikátlan, hogy a gyerekeknek is meg kell adniuk mailcímet, mondják.
Oltás, vakcina, koronavírus

Az oltási regisztrációs kötelezettség eltörlését, 18 év alattiak esetében a szülőnél regisztrált e-mail-cím elfogadását és e-mail-cím helyett a taj-azonosító bekérését javasolja a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az operatív törzsnek küldött levelében – írja a Hvg.hu. A kamara szerint, “azzal, hogy megnyílt a 12 év alattiak oltásának lehetősége, ismét előkerült az oltási regisztráció nehézkessége, nevezetesen az e-mail-cím megadásának problémája”, hiszen a gyermek oltási regisztrációja során a szülőnek kell megadnia e-mail-címet, ami ráadásul nem lehet ugyanaz, mint a saját regisztrációjánál. Vagyis minden gyerek számára létre kell hozni teljesen feleslegesen egy külön e-mail-címet, ha a szülőnek nincs több.

A MOK szerint az oltási akcióhetek tapasztalatai is alátámasztják, hogy a regisztráció eltörlése rendkívül pozitív hatással van az oltási hajlandóságra, hiszen elhárul egy adminisztratív teher, akadály az oltások felvétele elől. “Mivel az oltások beadását egyébként is egységesen rögzítik az EESZT-ben, ezért a regisztrációnak semmilyen hozzáadott értéke nincs, csak hátráltatja a szervezést, az oltást felvevőknek indokolatlan terhet jelent” – érvel a kamara.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top