nlc.hu
Egészség

Brüsszel: a koronavírus elleni kötelező oltás és a járványvédelmi intézkedések miatt tüntettek

Brüsszel: erőszakba torkollott egy békés tüntetés – videó

A koronavírus elleni kötelező oltás és a járványvédelmi intézkedések miatt tüntettek. Egy demonstrálót kórházba szállítottak.
Brüsszel, tüntetés

Az eset vasárnap történt a belga fővárosban, Brüsszelben.

Mintegy 3500 tiltakozó vonult az utcára, 55 embert őrizetbe vettek

– közölte Ilse Van de Keere helyi rendőrségi szóvivő.

A szervezők 50 ezerre becsülték a résztvevők számát – jelentette a belga helyi hírügynökség. A menet végig nyugodtan haladt, de egy kisebb csoport szándékosan kereste az összetűzést a rendőrökkel, tárgyakat dobált a levegőbe. A rendőrség vízágyúval és könnygázzal válaszolt, feloszlatva a tüntetést az uniós intézmények közelében található Parc Cinquantenaire-nél, Brüsszel egyik legnagyobb szabadidős területén – tette hozzá. Egy demonstrálót kórházba szállítottak – mondta a szóvivő. Az őrizetbe vettek közül csak hét embert tartóztattak le.

Harmadik hete tiltakoznak felvonulásokon

Az előző megmozdulásokon is előfordultak összecsapások, és többtucatnyi embert vettek őrizetbe. A szervező, a Belgium Együtt a Szabadságért nevű csoport a hét elején elhatárolódott az erőszakos cselekményektől, és felszólította a résztvevőket, hogy maradjanak békések. A tiltakozás a kötelező védőoltás ellen irányul, amelyet hamarosan bevezetnek az egészségügyi személyzetnek, de a lakosság számára nem tervezik. Az ellen is tüntetnek sokan, hogy csak a védettséget igazoló dokumentumok felmutatásával lehet bejutni éttermekbe, bárokba és kulturális intézményekbe. Ezek a tanúsítványok oltást, közelmúltbeli gyógyulást vagy negatív teszteket igazolnak.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top