nlc.hu
Egészség

Oltatlanok állított ki védettségi igazolványt

Oltatlanoknak állított ki védettségi igazolványt egy budapesti orvos

Egy kozmetikus volt a közvetítő az oltatlanok és a védettségi igazolványokkal üzletelő orvos között.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján három nő ellen nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mert a gyanú szerint jogosulatlanul és engedély nélkül védettségi igazolványhoz juttattak 13 olyan embert, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást.

A Police.hu beszámolója szerint a jelentkezőknek meg sem kellett jelenniük az orvosi rendelőben, irataikat egy kozmetikusként dolgozó nő adta át az orvosi asszisztensnek. Az adatokat az asszisztens az orvos tudtával, az ő jogosultságát használva rögzítette a rendszerbe. Volt olyan eset, hogy 100 ezer forintot kaptak egy igazolás kiállításáért a közvetítőn keresztül.

Hamis védettségi igazolványok

13 oltatlan kapott jogosulatlanul védettségi igazolványt az orvostól (Fotó: Police.hu

A nyomozók az eljárás során az orvosi rendelőben és a három nő lakásán kutatást tartottak. Lefoglaltak 4 millió 220 ezer forintot, 580 eurót, informatikai eszközöket, oltási igazolványokat és egyéb orvosi iratokat is.

A rendőrök a 60 éves orvost és 45 éves asszisztensét tizenhárom-rendbeli védettségi igazolással való visszaélés és hétrendbeli vesztegetés elfogadása, a 42 éves közvetítőt pedig kilencrendbeli bűnsegédként elkövetett védettségi igazolással visszaélés és egyrendbeli vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindannyian szabadlábon védekeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top