nlc.hu
Egészség

Cserhalmi György a rákbetegségéről

Cserhalmi György: „A rákkal az orvosok küzdöttek, én az életemért harcoltam”

Cserhalmi György az ATV Youtube-csatornáján futó Húzósban őszintén mesélt életéről, családjáról, gyermekkoráról és arról, hogyan él mostanság.

Cserhalmi Györgyöt mindenki ismeri és szereti is. Az elmúlt években hatalmas harcot vívott az egészségéért, öt éve pedig elvesztette imádott feleségét. A színészlegenda évek óta visszavonultan él, a Káli-medencében talált otthonra. „Most már otthonülős vagyok. Nagyon gyorsan eltelik egy nap. Írogatok néha, olvasok, abszolút nyugdíjas életet élek, de nemrég újra rendeztem. A hétköznapjaim általában lazák, nincs benne kötöttség. Rátaláltam a tájra, ami szeret engem. A természettől tudok nagyon boldog lenni” – kezdte Rónai Egon műsorában Cserhalmi György.

Az elmúlt években őszintén beszélt a betegségeiről, soha nem kezelte tabuként az állapotát. „Nincs betegségtudatom, letornázom a kötelezőt, de nem foglalkozom vele túlságosan. Ötféle gyógytornát már tudok fejből. Mérsékletesen beszéltem a betegségekről, de soha nem szégyelltem, miért is kellene? A kórházban sem kértem VIP-szolgáltatást, két nap után már mindenkinek ‘Szia Gyuri’ voltam” – emlékezett vissza a színész.

cserhalmi györgy húzós

Fotó: ATV Youtube-csatorna

Öt évvel ezelőtt hunyt el a felesége, legyőzte a rák. Nem sokkal később Cserhalminál is diagnosztizálták ezt a betegséget. „A rákbetegségemet a mai napig nem fogtam föl. Ebből  a szempontból infantilis, gyermeklelkű vagyok, de tudtam, hogy nagy küzdő vagyok. A rákkal az orvosok küzdöttek, én az életemért harcoltam. A feleségem haláláról nem tudok 5 év elteltével sem beszélni. Évekig nem megy az élet, én meg imádok élni. Ezt a kettőt kell egyensúlyba hozni” – mondta Cserhalmi György.

A Húzós eheti adása péntek estétől látható az ATV Youtube-csatornáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top