nlc.hu
Életmód

Cserhalmi György mázlistának érzi magát, hogy kijött a hasnyálmirigyrákból

Cserhalmi György: „Azért kijönni egy hasnyálmirigyrákból, az nem akármi”

A 76 éves színészlegenda mesélt arról, mekkora szerencséje volt azzal, hogy időben műtötték meg a rákja miatt, és megemlítette azt is, hogy ma már a szövegtanulás nehezebben megy neki, nem biztos, hogy még képes megtanulni tíz oldalt.

„Én teljes mértékben vén trottyos vagyok” – mondta magáról Cserhalmi György az Abaházi Presszóban vendégeskedve Abaházi Csaba vendégeként. A színész a beszélgetésre egy bottal a kezében érkezett, amire már valójában nem lenne szüksége, de az elmúlt években annyira hozzászokott a betegeskedése során, hogy lelki mankó lett számára – írja a Bors.

A 2020-ban daganatos betegséggel diagnosztizált színész szerencsére ma már jól van, az orvosa másfél évvel ezelőtt nyilvánította gyógyultnak, ami számára rendkívül felemelő érzés volt.

Azért kijönni egy hasnyálmirigy[rák]ból, az nem akármi. Elkapták időben, megműtöttek, baromi nagy szerencsém volt.

Ettől még vigyáznia kell magára, nem ihat alkoholt és nem ehet fűszeres ételeket. Az előbbi kevésbé hiányzik neki, mint az utóbbi, a jó magyaros konyha, például a pacal ugyanis a szíve csücske.

Cserhalmi György

Cserhalmi György és a lelki támaszként funkcionáló botja még 2020 elején (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A mindennapjait a Veszprém megyei Kékkúton tölti, de a színészi munkái miatt gyakran fordul meg a fővárosban. Szeret dolgozni, még nem akar visszavonulni, de a sok szöveg már megijeszti, nem érzi biztosnak, hogy még képes lenne megtanulni tíz oldalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top