nlc.hu
Egészség
Tűzoltó mentés közben

Különleges felvételen, mit lát és érez egy tűzoltó mentés közben

A testkamerás felvételen még a légzését is halljuk a tűzoltónak.

A napokban a pécsi hivatásos tűzoltókat egy panelházhoz riasztották. Az egyik lakásban élő ember elesett és nem tudott felkelni. Ahogy az a felvételen látszik, a hatodik emeleti lakásba kötéltechnika segítségével juttatták be a tűzoltók társukat, Illés József törzszászlóst, aki betörte az ingatlan ablakát, majd belülről beengedte a mentősöket a sérülthöz.

A mentésről egyedülálló felvételt osztottak meg a lánglovagok a Facebook-oldalukon, ahol első alkalommal szinte teljes mértékben átélhetjük, hogy mit lát, mit érez és milyen helyzetekben kell a hétköznapok hősének teljesítenie – írja az Index. Az akciófilmekben megszokott beállítást tovább erősíti, hogy a mentést végző személynek még a lélegzését is halljuk. 

„Betörtünk egy lakásba. Annak az embernek, aki a földön feküdt, talán az ablakbetörés hangja volt  a legmegnyugtatóbb zaj, amit csak hallhatott. Mi végigizgultuk a felvételt, sürgettük volna, siettettük volna, de nem lehetett. Minden másodperc számít, minden mozdulat fontos. Kötélidegzet kell egy ilyen helyzetben. Alig bírtuk kivárni, pedig tudtuk, hogy be fog menni hozzá, ha nem lentről, akkor fentről, ha nem a folyosóról, akkor az ablakon át. Tudtuk, hogy megoldja, megoldják, tudtuk, hogy megtalálja, megtalálják, és sejtettük, hogy kinek nyitja ki az ajtót. Tűzoltók, mentősök, kilincsek és karabinerek. Minden és mindenki a helyén” – írják a mentést végző tűzoltók a posztban.

tűzoltó mentés közben, ablak előtt kötélen lógva

Printscreen/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top