nlc.hu
Egészség

Húsz évét törölte az agyhártyagyulladás

Húsz évnyi emléke tűnt el, miután elkapta a náthát

Tizenhat napot töltött kómában a brit nő akinél a nátha szövődményeként agyhártyagyulladás alakult ki.

A LADbible számolt be annak a nőnek a történetéről, aki jelentős emlékezetkiesést szenvedett, miután elkapott a fiától egy egyszerű náthát, melynek szövődményeként életveszélyes állapot alakult ki nála. A 43 éves Claire Muffett-Reece történetét az agyhártyagyulladás nemzetközi napja alkalmából osztotta meg a Steph’s Packed Lunch című televíziós műsorban. Mint elmesélte, még 2021-ben kapott el egy egyszerű náthát a fiától, s noha először nem is foglalkozott vele, a betegség nem akart elmúlni.

alvás, kóma, agyhártyagyulladás, nátha

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Körülbelül két héttel később kifejezetten rossz közérzettel feküdt le egyik este és reggel már nem tudta felkelteni a férje. A nőt beszállították a helyi kórházba, ahol már epilepsziás rohamai is voltak. Lélegeztetőgépre kellett tenni. Időközben átszállították a Royal London Hospitalba, ahol megállapították, hogy agyhártyagyulladás alakult ki nála. A brit nő összesen 16 napig volt kómában és amikor magához tért, fokozatosan tudatosult benne, hogy az elmúlt húsz évvel kapcsolatban szinte minden emléke eltűnt.

Nem emlékszem arra, hogy megkérte a férjem a kezemet, hogy megházasodtam volna, nem emlékszem a terhességeimre, arra, hogy szültem, kiestek a barátokkal töltött nyaralások és minden hasonló. Minden nagyjából eltűnt.”

Claire Muffett-Reece azért mondta el a történetét, hogy abból mások tanulhassanak és hasonló helyzetben időben felismerjék az életveszélyes betegség tüneteit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top