nlc.hu
Egészség

Így fogyott 100 kilót egy veterán házaspár

„Ha ételt láttam, meg akartam enni’ – így fogyott 100 kilót egy veterán házaspár

Egy háborús veterán öt hónap alatt 70 kilótól szabadult meg. Elmondja hogyan.

Az 50 éves Rob Reid 1990-ben vonult be a haditengerészethez, és 2021 októberében bekövetkezett nyugdíjazásáig ott is szolgált. Bevallása szerint nehezére esett tartani a  haditengerészet “nagyon szigorú fittségi követelményeit, és egy után nagy súlytöbbletre tett szert. A Fox News Digitalnak elmondta, hogy mielőtt nyugdíjba vonult, ő és felesége, Michelle elhatározták, hogy véget vetnek a hízásnak, és javítanak az általános egészségi állapotukon.

Reid elmondta azt is, hogy akkoriban az ételek irányították, aminek következtében

elérte a 228 kilós súlyt.

Ha ételt láttam, meg akartam enni’ – mesélte, hozzátéve, hogy a hatalmas súlytöbblettől megromlott az egészségi állapota, és a felesége is attól tartott, hogy az ő egészsége is romlani fog. Elmondása szerint az egyik legfontosabb lépés az volt, hogy megváltoztatta az étkezéssel kapcsolatos gondolkodásmódját.

Derekát mérő férfi.

A kép csak illusztráció. (Fotó: PixaBay)

Nem volt semmilyen rendszerem, amikor az ételekről volt szó” – mondta Reid, hozzátéve: „Ha ételt láttam, meg akartam enni”.

Elmondta, hogy miután csatlakozott a WW-hez, korábbi nevén Weight Watchers-hez, megtanulta, hogyan kezelje a sóvárgást, és ez segített abban, hogy megtanulta kezelni az étkezését. Sokat segített neki az, hogy a diétában nem voltak tiltott ételek, és hogy kisebb célokat tűztek ki maguk elé,  ezek elérése pedig megerősítették az önbizalmukat és a motivációjukat.

„Azonnal elkezdtünk fogyni” – mondta Reid. „Azonnal elkezdtük sokkal jobban érezni magunkat” – folytatta, és végül a kis célok – hatalmas győzelmekké és sikerekké alakultak át. Reid elmondta, hogy a fogyásnak  kulcsfontosságú része volt az, hogy a felesége is elkezdte a diétát.

A feleségével együtt összesen 100 kilót fogytak.

„Az 50-es éveimben a középiskolai súlyomnál tartok” – mondta büszkén a férfi.

Reid fogyása másoknak nagy inspiráció jelenthet, mint ahogy Lili esete is, aki szintén rengeteget fogyott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top