nlc.hu
Egészség

Óvodás életét mentette meg az antiallergiás injekció

Életet mentett az antiallergiás injekció egy újpesti óvodában

Az ébresztésnél vette észre az óvónő, hogy baj van a kis Dáviddal.
epipen

A januári tragikus eset óta sok bölcsődében, óvodában és iskolában van már előretöltött adrenalin tartalmú önadagoló toll (Epipen Junior/Anapen Junior), mivel a használata életet ment súlyos allergiás reakciók jelentkezésekor. Az újpesti Pozsonyi Oviban is volt ilyen toll, ami pénteken életet mentett: az egyik óvónő egy gyereken észlelte az allergiás roham jeleit, ezért beadta neki az injekciót – erről Déri Tibor, újpesti polgármester számolt be a közösségi oldalán, amit a Telex szúrt ki.

Ébresztésnél (1/2 3-kor) vettem észre, hogy Dávid furán néz ki. Ahogy felkelt az ágyból, megláttam, hogy ödémás a szeme, piros a szemfehérje és testszerte piros a bőre, azt hittem, hogy lázas. Mivel éreztem, hogy nincs láza, sejtettem, hogy allergiás reakció van nála. Megpróbáltam a szüleit hívni, de nem sikerült. 14:38-kor beadtam neki az Epipent, aztán hívtam a mentőket. Azt mondták, ha nem kapta volna meg a szurit, meghalt volna” – olvasható Déri posztjában az életmentő óvónő, Ildikó néni nyilatkozata.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top